tiistai 23. maaliskuuta 2010

Salaattipäivä

Tää vähähiilihydraattinen hommahan saattais vaikka toimiakin. Tänään en syönyt pastaa, riisiä, perunaa enkä muutakaan kauheeta hiilaripommia. Okei, repsahdin syömään pari pientä keksiä ja kaksi suklaapalaa. Ei siis täydellinen suoritus, mutta parempaan suuntaan ollaan menossa. Aamupala jäi taas kerran liian niukaksi keittiön remppamiesten takia. Ihan kivoja ne miehet on, tänäänkin yksi niistä kehui mun hajuvettä, mutta ne häiritsee liikaa mun syömisrutiineja.

Tällainen ruokkis siis tänään:

Aamupala: maustamaton jugurtti, rasvaton Actimel-jugurtti, omena
Lounas: kanasalaatti (tässä vaiheessa repsahdin vahingossa nappaamaan kaksi keksiä)
Välipala: pähkinöitä
Päivällinen: salaattia (tomaattia, kurkkua, linssejä, paprikaa, fetaa, oliiviöljyä), jälkkäriksi päärynä ja kiivi
Iltapala: pähkinöitä, kaksi hapankorppua, maustamaton jugurtti

Ei toi nyt ole mikään esimerkillinen karppaajan ruokalista, mutta vähän sinnepäin. Aamupalaksi pyrin jatkossa syömään munakasta, ja päivän toisen salaatin voisin vaihtaa lämpimään ruokaan. Tänään vaan oli vielä poikkeukselliset olosuhteet. Outo juttu oli se, että päivällisen aikaan ei ollut ollenkaan nälkä, johtuen varmaan pähkinöiden määrästä, joten tyydyin tekemään van salaattia, koska en jaksanut väkisin alkaa syömään lämmintä ruokaa.

Toi rasvan määrä tuntuu ihan hullulta. Söin noita pähkinöitä siis tosiaankin melko paljon normaaliin verrattuna. Tsiigailin pähkinähyllyllä, että jossain macademia-pähkinöissä oli yli 700 kcal/100g, rasvaa about 75 g/100g. Voiko oikeesti olla terveellistä tommoinen määrä. Ne jäi vielä toistaiseksi kaupan hyllylle. Sitten lorottelin salaattiin ihan kunnolla oliiviöljyä, kun se kerta kuuluu tähän hommaan. Jugurtit oli tänään rasvattomia, mutta kunnon karppaajahan söis senkin mahdollisimman rasvaisena versiona. Kaikki vetää sitä partaäijä-jugurttia. Tykkään siitä kyllä itsekin, mutta valitettavasti sitä ei täällä saa. Pitää suunnata joku päivä kauppaan josko löytyis joku korvaava tuote.

Aamulla jaksoin kuin jaksoinkin lenkille. Olipa kyllä ihanaa. Vaikka jotenkin tuntuu että joku ryhmäliikuntatunti, esim. step on tehokkaampaa, kun tossa juoksun lomassa tulee aina välillä käveltyä, kun ei oo tuo juoksukunto vielä mikään maailman paras. Mutta kyllä se välillä tekee hyvää liikkua raikkaassa ulkoilmassa eikä hikisessä jumppasalissa. Voisin lähiaikoina hankkia uudet lenkkarit ja aloittaa juoksuharrastuksen taas kunnolla.

Eipä muuta tällä kertaa. Huomisesta eteenpäin tullee taas taukoa kirjoittelusta, kun minulle tulee vieraita käymään ja lauantaista-tiistaihin olen itsekin reissussa. Yritän mahdollisuuksien mukaan syödä karpisti reissussakin ja raportoin painoa sit kun taas pääsen päivitteleen. Katotaan mitä tää rasvan syönti aiheuttaa :D.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti