maanantai 22. maaliskuuta 2010

VHH?

Tänään oli hieman omituinen päivä. Yleensä säntään maanantaiaamuisin heti yhdeksältä salille, mutta tänään olisi pitänyt maksaa kuukausimaksu uudestaan, ja koska tiedän, etten reissun takia pääse viikkoon salille, ajattelin siirtää maksua ensi viikkoon. Lisäksi luulin aamulla olevani koko päivän töissä, mutta herättyäni sainkin kuulla, että olen vapaalla lähes koko päivän. Ois tietty pitäny mennä lenkille, mutta laiskotti niin älyttömästi, etten kyennyt nostamaan persettäni koneen ääreltä.

Syömiset meni ihan persiilleen, kun keittiössä hääräsi koko päivän remonttimiehet, enkä jotenkin halunnu mennä sinne kokkailemaan, joten kiireisen aamupalan jälkeen en oikein syönyt kunnolla koko päivänä.

Aamupala: maustamaton jugurtti pellavansiemenrouheella, päärynä
Välipala: 3 myslipatukkaa (!,), mandariini, omena
Päivällinen: tonnikalasalaatti, jäätelö (!)
Iltapala: kolme hapankorppua margariinilla, mandariini, vihreää teetä

Olen lueskellut koko päivän karppisivustoja ja keskusteluja, ja ajattelin vakavissani kokeilla moista ruokavaliota itsellenikin. Mistään Atkinsista ei siis nyt puhuta, vaan sanoisinko hiilihydraattitietoisesta ruokavaliosta. Ajattelin kokeilla, josko kykenisin elämään ilman pastaa, perunaa, riisiä ja leipää. Ainakin näin aluksi, että pääsisin eroon tästä hh-riippuvuudestani. En kuitenkaan koko loppuikääni halua elää ilman niitä, joten voisin sallia tumman riisin ja pastan sekä hiivattoman ruisleivän pieninä annoksina.

Mikään paras hetki nyt ei ole kyllä tämän aloittamiseen, koska olen lähdössä reissuun viikonloppuna ja ravintoloista harvoin saa vhh-annoksia, ainakaan lihattomia sellaisia. En siis tosiaankaan syö lihaa, joten mielikuvitusta ton ruokavalion toteutamiseen saisi käyttää, että saisi kaikkia ravintoaineita tarpeeksi. Kotioloissa se onnistunee helpommin, mutta reissuilla saattaa käydä hankalaksi. Ajattelin, että mahdollisesti alan syömään kalan lisäksi myös kanaa toisinaan, ettei ruokavalio kävisi niin yksipuoliseksi.

Tällaisia mietteitä tänään. Yritän huomenna raportoida saanko projektiani millään käyntiin. Voi kyllä tehdä hieman tiukkaa, koska remppamiehet rymyää keittiössä huomisenkin, mutta eiköhän sitä jotain keksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti