torstai 11. helmikuuta 2010

58,5

Siinäpä se paino sitten on nyt kaikkien näkyvillä. Löysin tänään siis vihdoin vaa'an ja pakottauduin astumaan siihen. Ja noin surullinen lukema sieltä putkahti ilmoille. Olen siis painavampi kuin koskaan olen ollut. Muutaman lyönnin taisi sydän jättää tekemättä, kun tommonen lukema ilmestyi ruutuun. Vaikka kyllähän se oli tavallaan tiedossa, koska vaatteet ei enää mahdu kunnolla päälle ja mahan ympärille on kasvanut järkyttävä pelastusrengas.

Päätin heti, että nuo kilot lähtee kesään mennessä, mielellään jo aiemmin. Kesällä painan vain 50 kg. Tälläinen hyvä välitavoite vois olla 55 maaliskuun alussa kun lähden Lontooseen. Siihen olis siis aika tarkalleen kolme viikkoa. Tiedän, että kilo viikossa kuulostaa aika paljolta, mutta aion ainakin yrittää. Kävin tunnin juoksulenkillä jo heti punnituksen jälkeen, ja söin iltapalaksi terveellisesti porkkanoita ja maustamatonta jugurttia. Tästä päivästä eteenpäin kaikki herkut on kielletty. Huomasin, että en osaa kuluttaa niitä vain pieniä määriä, joten täytyy pysytellä niistä kokonaan erossa.

Tän päivän ruokkis oli tällainen:
  • Aamupala: ruisleipä + kurkkua, jugurttia ja mysliä
  • Lounas: tonnikalasalaatti, kiivi, riisikakku
  • Päivällinen: kukkakaali-tomaatti-kookospataa, kaksi suklaakonvehtia, omena
  • Iltapala: porkkanoita, maustamatonta jugurttia, mysliä
Tossa olis niin paljon parantamisen varaa. Ensiksikin aamulla olisi parasta syödä vain puuroa. Niin yleensä teenkin mutta jostain syystä en tänään. Salaatin voisin syödä myös ilman kastiketta. Suklaakonvehdit oli ihan turhia. Myslin voisin vaihtaa vaikka hedelmiin. Tiedostan siis kyllä mikä on mennyt pieleen ja miksi on päässyt kertymään nämä kilot, mutta olen vaan niin armoton herkkusuu, että jos jotain herkkua kaapista löytyy, syön sen. Ennen olen onnistunut tämän välttämään sillä, etten ole ostanut kaappiin mitään epäterveellistä, mutta nyt se en enää olekaan minä, joka päättää mitä sinne kaappiin hankitaan. Nyt täytyisi siis vaan opetella olemaan huomioimatta niitä epäterveellisiä herkkuja, vaan valita sen sijaan kasvikset, hedelmät ynnä muut hyvät jutut.

Tällaisia mietteitä tänään. Sain kovasti motivaatiota tähän laihdutukseen nyt, kun on jotain konkreettisia numeroita. Voisin huomenna kaivella esiin mittanauhan ja mittailla vähän noita kriittisimpiä paikkoja. Nyt nukkumaan ja aamulla reippaasti salille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti